Bygging av nye Frederik II videregående skole

Østfold fylkeskommune skal bygge en ny Frederik II videregående skole for cirka 1500 elever og en stor idrettshall. Nye Frederik II vgs skal bygges på FMV vest-området på Kråkerøy i Fredrikstad, bak bygget som heter K60. På samme området planlegger Fredrikstad kommune å bygge en ny ishall med to isflater, Arena Fredrikstad, som skal erstatte Stjernehallen og fungere som byens storstue.

Det planlegges byggestart i 2021 og åpning av skolen i 2023.

Den nye skolen vil bestå av de utdanningsprogrammene som er på dagens Frederik II vgs i tillegg til restaurant- og matfag og helse- og oppvekstfag fra Glemmen vgs. Den skal også inneholde en avdeling for særskilt tilrettelagt opplæring og grunnskoleopplæring for minoritetsspråklig ungdom

Plan- og designkonkurranse

Syv prekvalifiserte prosjekteringsgrupper har deltatt i en plan- og designkonkurranse.

Får lage inngangsporten til en ny bydel

25. oktober 2019: Juryen har talt: Dette er vinneren av designkonkurransen for det som blir sentrale elementer i Fredrikstads nye bybilde på Kråkerøy: Ny videregående skole, idrettshall og ishallen Arena Fredrikstad.

Klikk for stort bilde - Klikk for stort bilde

– Juryen har etter en gjennomgang av de punkter som er satt opp som bedømmelseskriterier i konkurranseprogrammet kommet frem til at prosjektet «Campus» er det beste prosjektet og som samlet svarer best på oppgaven. Juryen mener at forslagstiller har vist en situasjonsplan som er enkel og tilforlatelig i sin oppbygging med de tre separate byggene plassert med innganger rundt et felles stort torg. Utetorget /Campus kan ta imot den store tilstrømning av publikum på kveldstid og mange elever på dagtid. Det felles inngangstorget gir en mulighet til å benytte alle bygningene sammen ved store anledninger.  De har samtidig som den eneste vist en interngate øst vest som gir en fin oversikt i anlegget og en gjennomgang til Sagparken.  Oversiktlighet er et stikkord for vinnerforslaget, heter det i begrunnelsen.

"Campus" er designet av Link Arkitektur AS

De syv prekvalifiserte gruppene som deltok i konkurransen var:

• Arkitema Architects AS i samarbeid med Hille Melbye Arkitekter AS
  • Link Arkitektur AS i samarbeid med Griff arkitektur AS
  • Nordic – Office of architecture AS i samarbeid med Christensen & Co Architects
  • HLM Arkitektur AS
  • Naarud Stokke Wiig AS i samarbeid med Dyrvik Arkitekter AS
  • L2 Arkitekter AS i samarbeid med Arkitektgruppen Lille frøen AS og LMR Arkitektur AS
  • Henning Larsen Architects AS i samarbeid med Plus Arkitektur AS og JoB Arkitekter AS

Her skal det bygges

På Google maps kan du se området det skal bygges på

Google kart over tomt til nye Fredrik II vgs - Klikk for stort bilde Google maps