Eric og Ibsen

Når Henrik Ibsen er tema i norsk på VG3, er det stas å få besøk av en god fagformidler og litteraturviter fra New York.

Klikk for stort bilde Eric Todd Guggisberg

Eric Todd Guggisberg er skuespiller og masterstudent med fordypning i Ibsen. Etter at elevene har jobbet med temaet kjønnsroller og Ibsens drama Gengangere, fikk vi en lærerik og fin avrunding med Erics skreddersydde foredrag: «Henrik Ibsen: The Issue of Gender roles in Ghosts».

Eric er blant annet kjent fra den amerikanske tv-serien «The Sinner». Han ønsket seg et roligere liv, og bor nå i Fredrikstad med sin norske kone. Eric er i ferd med å fullføre sin mastergrad om «The Deconstruction of Modern-Western Masculinity in Film Adaptations of Peer Gynt». Vi håper han vil komme tilbake for å opplyse oss om dette. Takk for besøket, og velkommen tilbake!