Den internasjonale feiringen av morsmål

Fredag 16. februar ble morsmålsdagen feiret i storklasserommet/030 på avd. Frydenberg.

Morsmåldagen 2018 - Klikk for stort bildeMorsmåldagen 2018

Den internasjonale dagen for morsmål har blitt markert siden 2000 for å fremme språklig og kulturelt mangfold. Datoen ble valgt fordi på denne datoen i 1952 ble studenter skutt og drept av politiet i Dhaka, da de demonstrerte for anerkjennelse av sitt morsmål, Bangla.

Vi har mellom 6000-7000 ulike språk i verden i dag. Halvparten av disse står i fare for å forsvinne dersom man ikke gjør noe aktivt for å beholde dem. Morsmåldagen er med på å sette søkelys på dette, og blir feiret og markert av UNESCOS medlemsland over hele verden.

I denne anledning bidro elever fra klasse 1stuP og 1stuR med informasjon om sine morsmål. De laget flotte plakater og presentasjoner om sine morsmål. Elevene fremførte eventyr på både kurdisk, islandsk, filippinsk  og arabisk.

Biblioteket hadde også utstilling av bøker og filmer på forskjellige språk, som er til utlån. Denne utstillingen kan du fremdeles finne i biblioteket på avdeling Frydenberg. Ta gjerne en tur innom og se om vi har en bok eller film på ditt morsmål :)

Elev poserer foran plakat om sitt morsmål, der hun bærer en kurdisk drakt. | Fotograf: Cathrine Bergerud Fem elever poserer foran plakater om sine morsmål. | Fotograf: Cathrine Bergerud To elever poserer foran plakater om sine morsmål | Fotograf: Cathrine Bergerud To elever poserer. Den ene eleven bærer en kurdisk drakt. | Fotograf: Cathrine Bergerud To elever poserer foran plakater om sine morsmål | Fotograf: Cathrine Bergerud