Nytt tilfelle av Covid-19 på Frederik II

Denne saken oppdateres fortløpende med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II vgs. Vi oppmuntrer alle til å følge aktivt med på hjemmesiden og på e-post.

Én person tilknyttet ordinær Salg, service og reiseliv Vg1 har fått påvist covid-19. 28 elever i klassene 1SSA, 1SSB og 1SSC, og åtte ansatte, er satt i karantene fra og med 19. november til og med fredag 27. november.

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Én person tilknyttet ordinær Salg, service og reiseliv har fått påvist covid-19

28 elever i klassene 1SSA, 1SSB og 1SSC er satt i karantene fra og med 19. november til og med fredag 27. november. Åtte ansatte på SSR er satt i karantene i samme periode. Undervisning vil foregå digitalt for Vg1 1SSA, 1SSB og 1SSC fra 20. november til 27. november.

Dette vil også få konsekvenser for undervisning på SSR Vg2 ordinært - 2SSA og 2SSB. Mandag og tirsdag vil undervisning foregå digitalt, da mange av fagene disse dagene er programfagstimer. Onsdag er det praksis som normalt. Torsdag er det ren fellesfagsdag, og all undervisning foregår på skolen. Fredag blir undervisningen digital.

Elev i avd. Sandveien har fått påvist covid-19

25 elever og 7 lærere ved forsterket avdeling Sandveien er 17. november satt i karantene frem til 22. november etter at en elev har fått påvist covid-19. De involverte ble kontaktet i går.

Ytterligere én elev på Vg3 har søndag 15. november fått påvist covid-19

Ca. 60 elever på studiespesialisering Vg3 er i i dag søndag 15. november satt i karantene av kommuneoverlegen i forbindelse med et nytt påvist tilfelle av covid-19 hos en elev på Vg3.

Disse elevene er i karantene frem til 21. og 22. november, og kan møte på skolen igjen 23. november.

Én elev har lørdag 14. november fått påvist covid-19

50 elever på studiespesialisering Vg3 er i i dag lørdag 14. november satt i karantene av kommuneoverlegen i forbindelse med et nytt påvist tilfelle av covid-19 hos en elev på Vg3. Ifølge kommuneoverlegen har ikke eleven blitt smittet på skolen.

De 50 elevene er i karantene til og med i fredag 20. november. Elever som i kveld har fått beskjed om at de er i karantene og som har symptomer, skal kontakte koronasenteret i Fredrikstad.

Det anses å være liten risiko for smitte, og kommuneoverlegen har etter en vurdering bestemt at alle elever og lærere som anses som nærkontakter, skal være i karantene i 10 dager med tilbakevirkende effekt.

Informasjon fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege og smittesporingsteamet i kommunen ber om at alle som er definert som nærkontakter forholder seg til følgende:

• Alle berørte skal holde seg hjemme i karantene og ikke møte på skolen i hele karanteneperioden.
  • Å være i karantene betyr at man skal holde avstand til andre utenfor familien og ikke møte på skole/jobb, fritidsaktiviteter og lignende.
  • Elevene det gjelder vil i løpet av kort tid bli kontaktet av skolen for hjemmeundervisningsopplegg.
  • Andre i familien kan være på skole/jobb som normalt, men skal være ekstra påpasselige med å holde avstand til andre og følge med på om de utvikler tegn til sykdom.
  • Dersom elevene eller noen i familien får symptomer på sykdom skal de som ikke er i karantene med en gang holde seg hjemme, og alle som utvikler symptomer skal kontakte koronasenteret for testing.

Elever og lærere som ikke har fått beskjed om å være i karantene, er ikke i karantene, og skal møte på skolen og kan oppføre seg som normalt (korona-normalt).

Dersom det oppstår spørsmål utover uka, eller om noen trenger test på grunn av symptomer eller annet, er det opprettet en egen telefonlinje på koronasenteret for alle tilknyttet skoler med telefonnummer 47 79 94 20 (betjent 08.15 - 15.30). Utenom åpningstiden kan legevakten kontaktes dersom det er strengt nødvendig på telefon 116 117.

Ofte stilte spørsmål

Koronasituasjonen