Nye tilfeller av Covid-19 på Frederik II

Denne saken oppdateres fortløpende med informasjon om koronasituasjonen ved Frederik II vgs. Vi oppmuntrer alle til å følge aktivt med på hjemmesiden og på e-post.

Tre elever på idrettsfag har 25. januar fått påvist covid-19.

Koronavirus - Klikk for stort bildeKorona-virus CDC/Unsplash

Tre elever på idrettsfag har 25. januar fått påvist covid-19

Dette medfører at en halv klasse, grunnet delte klasser på rødt nivå, er satt i karantene av kommuneoverlegen i forbindelse med dette tilfellet. Elevene er satt i karantene av kommuneoverlegen til og med søndag 31. januar. Elever og lærere som er berørt er informert individuelt.

Eleven som har fått påvist smitte skal ikke ha blitt smittet på skolen, men har vært på skolen i mulig smittsom periode. Elever som har fått beskjed om at de er i karantene og som har symptomer, skal kontakte koronasenteret i Fredrikstad.

Det anses å være liten risiko for smitte, og kommuneoverlegen har etter en vurdering bestemt at alle elever og lærere som anses som nærkontakter, skal være i karantene i 10 dager med tilbakevirkende effekt.

Informasjon fra kommuneoverlegen

Kommuneoverlege og smittesporingsteamet i kommunen ber om at alle som er definert som nærkontakter forholder seg til følgende:

• Alle berørte skal holde seg hjemme i karantene og ikke møte på skolen i hele karanteneperioden.
  • Å være i karantene betyr at man skal holde avstand til andre utenfor familien og ikke møte på skole/jobb, fritidsaktiviteter og lignende.
  • Elevene det gjelder vil i løpet av kort tid bli kontaktet av skolen for hjemmeundervisningsopplegg.
  • Andre i familien kan være på skole/jobb som normalt, men skal være ekstra påpasselige med å holde avstand til andre og følge med på om de utvikler tegn til sykdom.
  • Dersom elevene eller noen i familien får symptomer på sykdom skal de som ikke er i karantene med en gang holde seg hjemme, og alle som utvikler symptomer skal kontakte koronasenteret for testing.

Elever og lærere som ikke har fått beskjed om å være i karantene, er ikke i karantene, og skal møte på skolen og kan oppføre seg som normalt (korona-normalt).

Dersom det oppstår spørsmål utover uka, eller om noen trenger test på grunn av symptomer eller annet, er det opprettet en egen telefonlinje på koronasenteret for alle tilknyttet skoler med telefonnummer 47 79 94 20 (betjent 08.15 - 15.30). Utenom åpningstiden kan legevakten kontaktes dersom det er strengt nødvendig på telefon 116 117.

Ofte stilte spørsmål

Koronasituasjonen