Fagvalg for alle elever i januar og februar

Nå nærmer det seg fagvalg for alle elever på Vg1 og Vg2, der de velger hvilke programområder og hvilke fag de skal ha på henholdsvis Vg2 og Vg3. Ytterligere informasjon om fagvalget publiseres fortløpende nå i januar, men vi anbefaler allerede nå at du setter deg inn i de gjeldende fristene og begynner å tenke på hvilke fag du kunne tenke deg å jobbe med videre.

Skolearbeid - Klikk for stort bilde Pexels.com/CC0

Valg av fokusområde og fag for elever på Vg1 STU

Som elev på Vg1 skal du nå bestemme deg for hvilket fokusområde du ønsker å gå videre med på Vg2 og Vg3, og hvilke programfag du ønsker å fordype deg i. Du må også velge hvilken variant matematikk du ønsker å ha på Vg2. Selve søknadsprosessen blir gjennomført i VIS, og du vil få mer informasjon om hvordan dette foregår rent praktisk senere.

1. Valg av fokusområde

Du skal velge ett av totalt seks fokusområder. Hvert fokusområde har to obligatoriske fag. Når du søker i VIS skal du sette opp et førstevalg og et andrevalg. Fokusområdene du kan velge mellom er Teknoforsk, Bioforsk, Kultur og samfunn, Næringsliv, Profesjon og Individ og samfunn.

Klikk for stort bilde

Lurer du på hva de ulike fokusområdene innebærer? Nedenfor har vi samlet en spilleliste der noen av lærerne i de ulike fokusområdene presenterer sitt område og fagene du finner under hvert område.

2. Valg av programfag

I tillegg til å velge fokusområde skal du også velge deg et tredje programfag. Her setter du opp et første-, andre- og tredjevalg når du søker i VIS. De aller fleste fag vil man kunne fortsette med på Vg3, med unntak av fagene "Teknologi og forskningslære" og "Friluftsliv" som ikke kan bygges videre på.

3. Valg av matematikk

Du vil få utfyllende informasjon om de ulike typene matematikk og hva de innebærer av mattelæreren din. Du finner i tillegg mye nyttig informasjon på VilBli.no. På lik linje med programfagene er det også mulig å gå videre med matematikk på Vg3, men da må du velge R1 eller S1. Matematikk 2P er avsluttende fag på Vg2.

Tidsfrister for fagvalg for elever på Vg1 og Vg2

Uke 3 og 4

• Denne uka velger du typen matematikk du ønsker i VIS. Siste frist for valg av matematikk er 29. januar.

Uke 5 og 6

• Digitalt foreldremøte for foresatte til vg1-elever på STU tirsdag 9. februar kl. 19.00, på vår Facebook og YouTube-kanal. Klikk her for detaljer.
  • Digitalt foreldremøte for foresatte til vg1-elever på idrett onsdag 10. februar kl. 19.00, på vår Facebook og YouTube-kanal. Klikk her for detaljer.
  • Digitalt foreldremøte for foresatte til vg1-elever på SSR 11. februar kl. 19.00, på vår Facebook og YouTube-kanal. Klikk her for detaljer.
  • Fagvalg for elever på Vg1. Siste frist for å registrere valg er 12. februar.
  • I tillegg må alle elever huske å søke skoleplass i Vigo innen 1. mars.

Uke 7

• Fagvalg for elever på Vg2. Siste frist for å registrere valg er 15. februar.
  • I tillegg må alle elever huske å søke skoleplass i Vigo innen 1. mars.

Du kan også finne nyttig informasjon om de ulike programområdene og fagene, hvilke fag som finnes og hva man kan velge under de ulike programområdene, og fag og timefordeling på VilBli.no.