Lytt til teksten
Utskriftsvennlig versjon Tips en venn

Nasjonal Innovasjonscamp

I uke 7 har et lag med VG1 elever  fra Frederik II og Strømstad gymnas deltatt på Nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim. Laget endte opp med en imponerende 2. plass, i en konkurranse der det totalt deltok 120 elever (VG1-VG3) fordelt på 27 lag.

Arrangørene var ENOVA og Ungt entreprenørskap Norge. Det ble avholdt en lokal konkurranse i november og vinnergruppen fikk muligheten, sammen med Askim vgs, til å reise til finalen og representere Østfold.

lagbilde NIC2017.jpg

Dette har være en spennende og utfordrende uke for elevene. De fikk et reelt oppdrag å løse på mindre enn 24 timer, for så å presenter sin løsning både skriftlig og muntlig foran en fagjury og  publikum.

Oppdraget gikk ut på å utnytte de  store ubrukte ressurser som går tapt hver dag i norsk prosessindustri, spesielt i form av spillvarme og CO2-utslipp.

Spørsmålet elevene skulle svare på var: Hvordan kan norsk industri utnytte ressursene bedre og på en måte som tjener bedriften eller samfunnet? Løsningsforslaget skulle være innovativt, gjennomførbart og klimavennlig.

Dette er 5. året Frederik II deltar og det har vanket mange finaleplasser, men dette er den beste plasseringen både Frederik II og  Østfold har oppnådd.

Publisert: 22.02.2017      Sist endret: 22.02.2017
Sigmund Coll-Hansen