Lytt til teksten
a a a

Nyheter

Offentliggjøring av skriftlig trekk (12.05.2017 kl. 09:00)

09.05.2017  Mette Lise Aune

 

Klikk her for å se hvilket fag du er trukket ut i.

Helsefremmende tiltak hadde oppstart i midttimen onsdag forrige uke.

03.03.2017  Sigmund Coll-Hansen

Forrige uke startet et tilbud om leksehjelp, ballspill og yoga i midttimen på onsdag.

Ansatte er også velkomne til å delta på aktivitetene.

Tilbudet gjelder alle elever og alle trinn. Det er bare å møte opp.

Studiehjelp/leksehjelp i alle fag:
1200-1245  Storklasserommet på Frydenberg

Ballspill:
1145-1240  Gymsal Christianslund

Yoga:
1145-1240  Gymsal Christianslund

 

Nasjonal Innovasjonscamp

lagbilde NIC2017.jpg

22.02.2017  Sigmund Coll-Hansen

I uke 7 har et lag med VG1 elever  fra Frederik II og Strømstad gymnas deltatt på Nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim. Laget endte opp med en imponerende 2. plass, i en konkurranse der det totalt deltok 120 elever (VG1-VG3) fordelt på 27 lag.

Arrangørene var ENOVA og Ungt entreprenørskap Norge. Det ble avholdt en lokal konkurranse i november og vinnergruppen fikk muligheten, sammen med Askim vgs, til å reise til finalen og representere Østfold.

Foreldremøte for Fredrikstadrussen

IMG_0372.jpeg

13.09.2016  Pål Andre Ramberg

Tirsdag 13. september ble det gjennomført felles foreldremøte for russen på Frederik II og Glemmen vgs. Temaene var russefeiring, eksamen og dokumentasjon, fravær og karriereveiledning. Klikk her for lenke til presentasjonen som ble holdt.

2. plass i Holbergprisen for Fridtjof!

Fridtjof.gif

09.06.2016  Magne Aasbrenn

Onsdag fikk Fridtjof Sandberg (17) i 2STUA en svært prestisjetung pris i finalen av Holbergprisen i Bergen. Han ble nummer to i en konkurranse med mange hundre deltakere og fikk utdelt prispengene på kroner 10 000 direkte av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Fridtjofs forskningsprosjekt handlet om hverdagsintegrering. Konklusjonen var at mange unge er positivt innstilt til dette området.

LES MER I SKOLEAVISA

To av tre seiere til elever ved Frederik II

kritikerpris.gif

20.04.2016  Magne Aasbrenn

Denne høsten har to klasser ved Frederik II deltatt i et leseprosjekt som heter Østfoldungdommens kritikerpris. Her har de stemt fram én vinner blant fire bøker. I tillegg har de fått delta i en konkurranse hvor elever ved Frederik II har stukket av med seieren i to av tre mulige kategorier.

LES MER I SKOLEAVISA

Snillsnakk: Elevrådet vil hindre nettmobbing

snillsnakk320.gif

06.04.2016  Magne Aasbrenn

Henrikke Bugdø-Aarseth jobber for elev- og lærlingombudet. Elevombudet kan hjelpe deg med det du lurer på og mistrives med, samt informere om rettigheter og muligheter du kanskje ikke visste du hadde.

Bugdø-Aarseth driver med elevrådsmedvirkning på videregående skoler i Østfold og besøkte avdeling Frydenberg 1. april for å ha et møte med elevrådet. Hun informerte om elevundersøkelser som angår ekskludering og nettmobbing.

LES MER I SKOLEAVISA

Les Frederik II-elevenes blogg fra Japan

japan8.jpg

06.03.2016  Magne Aasbrenn

I uke 10 er 17 elever fra Vg2 ved Frederik II på klassetur til Kyoto i Japan. Med på reisen er lærerne Camilla Jørgensen Ruud og Sonja Nygaard-Joki. Victor Been Berntsen i 2STUM er en av elevene som er med på turen, og han blogger og tar bilder for skoleavisa direkte fra Japan! Nå forteller han om de siste dagene før hjemreisen.

LES MER I SKOLEAVISA

Lanserte el-taxi nettverk på innovasjonscamp

fredrikvgsweb_large.png

18.02.2016  Magne Aasbrenn

En gruppe fra 1STUA ved Frederik II har deltatt på innovasjonscamp i Trondheim. De ble blant de seks beste i landet med sitt forslag "The Cobweb Solution". Gruppen ville ganske enkelt lansere et nettverk med el-taxi for en mer miljøvennlig transport.

LES MER I SKOLEAVISA

Den nye avdelingen ved Frederik II

nyavdeling420.jpg

11.01.2016  Magne Aasbrenn

Siden i høst har Frederik II hatt en ny avdeling utenfor kantinen ved avd. Frydenberg. Det er fordi skolen har startet et forsterket tilbud ved to av linjene sine. Disse er spesielt egnet til elever med litt andre behov. Her skal elevene da gå to år i de nye paviljongene på skolen, før de skal ut i bedrifter.

Det måtte en ny avdeling til, siden plassen i de eksisterende lokalene ikke rommet nok. Den nye avdelingen er på hele 600 kvadratmeter!

LES MER I SKOLEAVISA