Lytt til teksten
a a a

Nyheter

Nasjonal Innovasjonscamp

lagbilde NIC2017.jpg

22.02.2017  Sigmund Coll-Hansen

I uke 7 har et lag med VG1 elever  fra Frederik II og Strømstad gymnas deltatt på Nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim. Laget endte opp med en imponerende 2. plass, i en konkurranse der det totalt deltok 120 elever (VG1-VG3) fordelt på 27 lag.

Arrangørene var ENOVA og Ungt entreprenørskap Norge. Det ble avholdt en lokal konkurranse i november og vinnergruppen fikk muligheten, sammen med Askim vgs, til å reise til finalen og representere Østfold.

2. plass i Holbergprisen for Fridtjof!

Fridtjof.gif

09.06.2016  Magne Aasbrenn

Onsdag fikk Fridtjof Sandberg (17) i 2STUA en svært prestisjetung pris i finalen av Holbergprisen i Bergen. Han ble nummer to i en konkurranse med mange hundre deltakere og fikk utdelt prispengene på kroner 10 000 direkte av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Fridtjofs forskningsprosjekt handlet om hverdagsintegrering. Konklusjonen var at mange unge er positivt innstilt til dette området.

LES MER I SKOLEAVISA

Snillsnakk: Elevrådet vil hindre nettmobbing

snillsnakk320.gif

06.04.2016  Magne Aasbrenn

Henrikke Bugdø-Aarseth jobber for elev- og lærlingombudet. Elevombudet kan hjelpe deg med det du lurer på og mistrives med, samt informere om rettigheter og muligheter du kanskje ikke visste du hadde.

Bugdø-Aarseth driver med elevrådsmedvirkning på videregående skoler i Østfold og besøkte avdeling Frydenberg 1. april for å ha et møte med elevrådet. Hun informerte om elevundersøkelser som angår ekskludering og nettmobbing.

LES MER I SKOLEAVISA

Les Frederik II-elevenes blogg fra Japan

japan8.jpg

06.03.2016  Magne Aasbrenn

I uke 10 er 17 elever fra Vg2 ved Frederik II på klassetur til Kyoto i Japan. Med på reisen er lærerne Camilla Jørgensen Ruud og Sonja Nygaard-Joki. Victor Been Berntsen i 2STUM er en av elevene som er med på turen, og han blogger og tar bilder for skoleavisa direkte fra Japan! Nå forteller han om de siste dagene før hjemreisen.

LES MER I SKOLEAVISA

Lanserte el-taxi nettverk på innovasjonscamp

fredrikvgsweb_large.png

18.02.2016  Magne Aasbrenn

En gruppe fra 1STUA ved Frederik II har deltatt på innovasjonscamp i Trondheim. De ble blant de seks beste i landet med sitt forslag "The Cobweb Solution". Gruppen ville ganske enkelt lansere et nettverk med el-taxi for en mer miljøvennlig transport.

LES MER I SKOLEAVISA

Den nye avdelingen ved Frederik II

nyavdeling420.jpg

11.01.2016  Magne Aasbrenn

Siden i høst har Frederik II hatt en ny avdeling utenfor kantinen ved avd. Frydenberg. Det er fordi skolen har startet et forsterket tilbud ved to av linjene sine. Disse er spesielt egnet til elever med litt andre behov. Her skal elevene da gå to år i de nye paviljongene på skolen, før de skal ut i bedrifter.

Det måtte en ny avdeling til, siden plassen i de eksisterende lokalene ikke rommet nok. Den nye avdelingen er på hele 600 kvadratmeter!

LES MER I SKOLEAVISA

Tur til Krakow

krakow150.jpg

24.11.2015  Magne Aasbrenn

I uke 44 dro filosofene i Historie- og filosofiklassen i vg3 på tur til Krakow i Polen. Etter at 3. skoletime mandag var overstått, bar det av sted til Rygge flyplass og videre til Krakow, og var der fram til torsdag. Turen, som var i regi av Hvite Busser, ble en innholdsrik og minneverdig opplevelse.
LES OM DETTE OG MYE
ANNET I SKOLEAVISA

Tur til Nice!

nice15150.jpg

15.11.2015  Magne Aasbrenn

På morgenen søndag 25. oktober møttes alle elevene fra franskklassene som skulle være med til Nice på Frederik kl 05:30. Vi dro samlet i buss til Gardemoen. Vi var fremme i Frankrike ca kl.12:00. 
Da vi kom frem på flyplassen i Nice, fikk vi utdelt vertsfamilier. En etter en dro vi med de nye vertsforeldrene våre. Bilturen fra flyplassen var spennedne. Vertsmoren jeg skullle bo hos, kunne ikke engelsk og kommuniserte bare på fransk. Noe som var ganske vanskelig, men likevel lo hun og smilte hele tiden, så vi skjønte at hun var i godt humør.

 LES MER I SKOLEAVISA

Bli bedre kjent med oss

28.10.2015  Katrine Marie Østergaard Elvestrand

Følg Frederik II på Facebook !

Til forsvar for russeguttene

neiernei150.jpg

06.03.2015  Magne Aasbrenn

Debatten om Frederik II-russens språkbruk går både i Aftenposten og Fredriksstad Blad. Nå har Madelen Sjøgren skrevet en artikkel som tar russeguttene i forsvar. Hun synes det første innlegget i skoleavisa setter russejenter i en offerrolle de ikke har gjort seg fortjent til.

LES MER I SKOLEAVISA