Lytt til teksten
a a a
 
IB.jpg Fronter 0 Min utd.jpg

østfold fylkeskommune utdanningsportalen
lagbilde NIC2017.jpg

Nasjonal Innovasjonscamp

22.02.2017

I uke 7 har et lag med VG1 elever  fra Frederik II og Strømstad gymnas deltatt på Nasjonal Innovasjonscamp i Trondheim. Laget endte opp med en imponerende 2. plass, i en konkurranse der det totalt deltok 120 elever (VG1-VG3) fordelt på 27 lag.

Arrangørene var ENOVA og Ungt entreprenørskap Norge. Det ble avholdt en lokal konkurranse i november og vinnergruppen fikk muligheten, sammen med Askim vgs, til å reise til finalen og representere Østfold.

Fridtjof.gif

2. plass i Holbergprisen for Fridtjof!

09.06.2016

Onsdag fikk Fridtjof Sandberg (17) i 2STUA en svært prestisjetung pris i finalen av Holbergprisen i Bergen. Han ble nummer to i en konkurranse med mange hundre deltakere og fikk utdelt prispengene på kroner 10 000 direkte av kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Fridtjofs forskningsprosjekt handlet om hverdagsintegrering. Konklusjonen var at mange unge er positivt innstilt til dette området.

LES MER I SKOLEAVISA

snillsnakk320.gif

Snillsnakk: Elevrådet vil hindre nettmobbing

06.04.2016

Henrikke Bugdø-Aarseth jobber for elev- og lærlingombudet. Elevombudet kan hjelpe deg med det du lurer på og mistrives med, samt informere om rettigheter og muligheter du kanskje ikke visste du hadde.

Bugdø-Aarseth driver med elevrådsmedvirkning på videregående skoler i Østfold og besøkte avdeling Frydenberg 1. april for å ha et møte med elevrådet. Hun informerte om elevundersøkelser som angår ekskludering og nettmobbing.

LES MER I SKOLEAVISA

japan8.jpg

Les Frederik II-elevenes blogg fra Japan

06.03.2016

I uke 10 er 17 elever fra Vg2 ved Frederik II på klassetur til Kyoto i Japan. Med på reisen er lærerne Camilla Jørgensen Ruud og Sonja Nygaard-Joki. Victor Been Berntsen i 2STUM er en av elevene som er med på turen, og han blogger og tar bilder for skoleavisa direkte fra Japan! Nå forteller han om de siste dagene før hjemreisen.

LES MER I SKOLEAVISA

fredrikvgsweb_large.png

Lanserte el-taxi nettverk på innovasjonscamp

18.02.2016

En gruppe fra 1STUA ved Frederik II har deltatt på innovasjonscamp i Trondheim. De ble blant de seks beste i landet med sitt forslag "The Cobweb Solution". Gruppen ville ganske enkelt lansere et nettverk med el-taxi for en mer miljøvennlig transport.

LES MER I SKOLEAVISA

nyavdeling420.jpg

Den nye avdelingen ved Frederik II

11.01.2016

Siden i høst har Frederik II hatt en ny avdeling utenfor kantinen ved avd. Frydenberg. Det er fordi skolen har startet et forsterket tilbud ved to av linjene sine. Disse er spesielt egnet til elever med litt andre behov. Her skal elevene da gå to år i de nye paviljongene på skolen, før de skal ut i bedrifter.

Det måtte en ny avdeling til, siden plassen i de eksisterende lokalene ikke rommet nok. Den nye avdelingen er på hele 600 kvadratmeter!

LES MER I SKOLEAVISA

krakow150.jpg

Tur til Krakow

24.11.2015

I uke 44 dro filosofene i Historie- og filosofiklassen i vg3 på tur til Krakow i Polen. Etter at 3. skoletime mandag var overstått, bar det av sted til Rygge flyplass og videre til Krakow, og var der fram til torsdag. Turen, som var i regi av Hvite Busser, ble en innholdsrik og minneverdig opplevelse.
LES OM DETTE OG MYE
ANNET I SKOLEAVISA

Bli bedre kjent med oss

28.10.2015

Følg Frederik II på Facebook !

Frederik II videregående skole

Avd. Christianslund: Merkurv. 2
Avd. Frydenberg: Veumv. 18
1612 Fredrikstad

Telefon: 69 36 64 00