Lytt til teksten
a a a
 
IB.jpg Fronter 0 Min utd.jpg

østfold fylkeskommune utdanningsportalen

Velkommen til sommeravslutning!

23.05.2016

SOMMERAVSLUTNING

Vi inviterer til sommeravslutning i gymsalen på avdeling Frydenberg.

Offentliggjøring av skriftlig trekk

09.05.2016

 

Klikk her for å se hvilket fag du er trukket ut i.

kritikerpris.gif

To av tre seiere til elever ved Frederik II

20.04.2016

Denne høsten har to klasser ved Frederik II deltatt i et leseprosjekt som heter Østfoldungdommens kritikerpris. Her har de stemt fram én vinner blant fire bøker. I tillegg har de fått delta i en konkurranse hvor elever ved Frederik II har stukket av med seieren i to av tre mulige kategorier.

LES MER I SKOLEAVISA

snillsnakk320.gif

Snillsnakk: Elevrådet vil hindre nettmobbing

06.04.2016

Henrikke Bugdø-Aarseth jobber for elev- og lærlingombudet. Elevombudet kan hjelpe deg med det du lurer på og mistrives med, samt informere om rettigheter og muligheter du kanskje ikke visste du hadde.

Bugdø-Aarseth driver med elevrådsmedvirkning på videregående skoler i Østfold og besøkte avdeling Frydenberg 1. april for å ha et møte med elevrådet. Hun informerte om elevundersøkelser som angår ekskludering og nettmobbing.

LES MER I SKOLEAVISA

japan8.jpg

Les Frederik II-elevenes blogg fra Japan

06.03.2016

I uke 10 er 17 elever fra Vg2 ved Frederik II på klassetur til Kyoto i Japan. Med på reisen er lærerne Camilla Jørgensen Ruud og Sonja Nygaard-Joki. Victor Been Berntsen i 2STUM er en av elevene som er med på turen, og han blogger og tar bilder for skoleavisa direkte fra Japan! Nå forteller han om de siste dagene før hjemreisen.

LES MER I SKOLEAVISA

fredrikvgsweb_large.png

Lanserte el-taxi nettverk på innovasjonscamp

18.02.2016

En gruppe fra 1STUA ved Frederik II har deltatt på innovasjonscamp i Trondheim. De ble blant de seks beste i landet med sitt forslag "The Cobweb Solution". Gruppen ville ganske enkelt lansere et nettverk med el-taxi for en mer miljøvennlig transport.

LES MER I SKOLEAVISA

nyavdeling420.jpg

Den nye avdelingen ved Frederik II

11.01.2016

Siden i høst har Frederik II hatt en ny avdeling utenfor kantinen ved avd. Frydenberg. Det er fordi skolen har startet et forsterket tilbud ved to av linjene sine. Disse er spesielt egnet til elever med litt andre behov. Her skal elevene da gå to år i de nye paviljongene på skolen, før de skal ut i bedrifter.

Det måtte en ny avdeling til, siden plassen i de eksisterende lokalene ikke rommet nok. Den nye avdelingen er på hele 600 kvadratmeter!

LES MER I SKOLEAVISA

lucia320-2.jpg

Lucia-tradisjon på skolen - også i år

14.12.2015

I år falt den 13. desember på en søndag - det hindret likevel ikke det tradisjonelle Lucia-opptoget på Frederik II. I grålysningen mandag 14. fikk klassene på begge avdelinger besøk av en prosesjon med Lucia i ledelsen og en fin bukett terner og stjernegutter bak. Vi talte til 12 sangere i 4-stemt sang, noe som låt spesielt bra i korridorer og trappeoppganger der veggene gav gjenklang. 

LES OM DETTE OG MYE
 ANNET I SKOLEAVISA

wien320.jpg

Tysk fordypning på tur til Wien

13.12.2015

I uke 44 var vi på klassetur til Østerrike, sammen med alle de andre tyskfordypningsklassene i Østfold. Turen var arrangert i regi av Østfold fylkeskommune, i samarbeid med BMUK. I Wien bodde vi på et ungdomsherberge, der vi fikk tre måltider daglig. På morgenen dro vi ut og så på byen, med en guide som fulgte oss hele uka.  

LES MER I SKOLEAVISA

flashmob150.jpg

IB skaffer penger til St. Theresa barnehjem i Kongo

26.11.2015

I klasse 2STUZ har vi i år fått i oppdrag å gjøre veldedig arbeid for St. Theresas barnehjem i Kongo. I den anledningen har vi i klassen hatt litt idémyldring og funnet på en rekke forskjellige måter vi har lyst til å arbeide på for å samle inn penger til dette formålet. Vi skal blant annet drive pengeinnsamling, forestilling, dugnader og til og med en Flashmob.

LES OM DETTE OG MYE
ANNET I SKOLEAVISA

Frederik II videregående skole

Avd. Christianslund: Merkurv. 2
Avd. Frydenberg: Veumv. 18
1612 Fredrikstad

Telefon: 69 36 64 00